Guldbageren

"Jeg sparer veldig mange penger, fordi jeg i dag kun utbetaler lønn for den effektive arbeidstid."

Det blir stadig vanskeligere å finne ’gammeldagse’ papir-vaktplaner på kjøleskap dørene i landets bakerforretninger. I stedet satser fler og fler innehavere på digitale vaktplansystemer, som både minimerer lønnsomkostningene og tidkrevende, manuell administrasjon.

 Og nettopp bakerbutikkene - med det ofte store antall timelønnede unge arbeidere – merker hurtig de økonomiske og administrative fordelene ved  automatisert vaktplanlgging, fraværshåndtering og tidregistrering.

 Sparer lønnskroner i massevis

 For Inge Christensen, dersom driver tre Guldbaker-butikker i Svinninge, Fårevejle og Holbæk på Vestsjælland, betyr vaktplanen og online tidregistrering fra Tamigo en kontant økonomisk gevinst. Hun vurderer, at tidregistreringen alene reduserer lønnsutgiftene med hele 50.000 kr. i året.

 ”Jeg sparer veldig mange penger, fordi jeg i dag kun utbetaler lønn for den effektive arbeidstid. Eksempelvis stempler mine medarbeidere ut, når de er ferdige med å rydde opp og ikke først når de ifølge vaktskjemaet har fri,” sier butikksinnehaver Inge Christensen.

 Bedre arbejdsmiljø

 Inge Christensen fremhever dog ikke kun den økonomiske gevinsten ved online vaktplan og tidstempling:  


Jeg ble lei meg og fikk vondt i maven, når jeg fant ut av at en medarbeider hadde skrevet for mange timer, men i dag er vår komme-og-gå tider registrert på PC’en. Derfor har både jeg og medarbeiderne ryggen fri i tvilstilfeller, når det nå er presis dokumentasjon på arbeidstiden