La vaktplanen speile din butikk og spar flere tusen i lønnskostnader

fredag, april 8, 2016

Det lyder banalt, men målet om markant lavere lønnsomkostninger krever, at hver enkelt butikksjef kjenner arbeidsgangen i butikken til bunns.

For hvor lang tid tar det eksempelvis å fylle hyllene med frisk frukt og grønt i et supermarked? Og er resultatet best, hurtigst og billigst, hvis det enten er måneds- eller timelønnede, som utfører oppgaven?

Selv om de fleste butikksjefene presist, vet hvor lang tid det tar å fylle varer i hyllene, så er denne kunnskapen ikke mye verdt, hvis den ikke blir operasjonalisert – eksempelvis i form av intelligent vaktplanlegging.

La Tamigo jakte på dine lønnskostnader

Med 10 års erfaring innen online vaktplanlegging og økonomistyring vet vi, at vaktplanen er en av de mest opplagte steder å starte, når det skal hentes konkrete besparelser på lønnsomkostninger.

Derfor har vi hos Tamigo kokt vår omfattende viten om lønnsomkostningsreduserende prosesser ned til fire gode råd:

1.      Identifiser kjerneoppgavene (eks. fylde opp med frukt og grønt i et supermarked)

2.      Vurder antall medarbeidere og den tid det krever å løse oppgaven optimalt

3.      Vurder hvilken type medarbeidere (måneds- eller timelønnede), som løser oppgaven best, hurtigst og billigst og la det avspeile seg i vaktplanen

4.      Vurder hvilken tid på dagen oppgaven skal løses i forhold til kundetilstrømning og kundeservice

Gevinsten ved å kartlegge de driftsbærende aktiviteter i virksomheten – eksempelvis å fylle opp frisk frukt og grønt i et supermarked - er bl.a., at time- og lønnsbudsjettet, som i Tamigo arbeider sammen med vaktplanen, blir enda mer nøyaktig.

Av Tamigo får du fra kun 449,- i måneden adgang til Professional-pakken, som, gir deg adgang til en rekke sentrale funksjoner, som er designet for å redusere lønnsomkostningene, herunder:

·         Lønnssimulering med planlagte- og faktiske lønnsomkostninger

·         Lønnsprosents rapport

·         Forecast og budsjettoppfølging

… alt sammen naturligvis integrert i en intuitiv og lett tilgjengelig online vaktplan med fullautomatisk sms-kommunikasjon til dine medarbeidere.

Læs mer om, hvordan du som butikksjef får mest mulig ut av din kunnskap og dine lønnskostnader på: http://tamigo.no/produkter/moduler/%C3%B8konomi-og-forecasts/